TERMÉKEK RUTINSZERŰ ARCÁPOLÁSHOZ


Prémium arcápolás – kiemelt termékeink


Arctisztítás

Minden bőrtípusra

Érett bőrre

Érzékeny bőrre

Problémás, zsíros bőrre

Tisztítás

Első és kihagyhatatlan lépés. Csak tiszta bőrre felvitt hatóanyag tud felszívódni. A bőr légző szerepét is csak akkor tudja betölteni, ha szabadok, tiszták a pórusok, különben oxigénhiányossá, szürkévé válhat. A bőr kiválasztó szerv is, nem csak a külső hatások miatt kell tisztítani. Éjszaka ráadásul aktívabb az anyagcsere bomlástermékeinek kiválasztása, fontos tehát, hogy ne csak este, reggel is tisztítsd le a bőröd. Válassz bőrödnek megfelelő tisztítótejet vagy zselét.

Tonizálás

A tisztítás követő tonizálás visszaállítja a bőr természetes pH-értékét (védőburkát), eltávolítja a szennyeződések, elhalt hámsejtek maradékát. A jó tonik hidratál is. Tonizálással válik teljessé a tisztítás.


Peeling, bőrradírozás

Radírozás (peeling)

Hetente egy-két alkalommal elengedhetetlen a bőrradírozás. Célja, hogy kíméletesen eltávolítsd az elhalt szarusejteket, így megnöveld a bőr felszívó képességét. Hatékonyabbá teszi a bőrregenerálást.

Peeling után a bőr érzékeny az UV sugárzásra, fokozottan figyelj a fényvédelemre.


Szérumok, ampullák

Szérumok, ampullák

A tisztítással és tonizálással megfelelően előkészített bőr alkalmassá válik a hatóanyagok befogadására, jöhet a bőrtípus vagy a célzott probléma szerinti szérum vagy ampullás koncentrátum. A szérum és az ampulla koncentráltabban tartalmaz bizonyos hatóanyagokat, célzottan, bőröd igényei, problémái szerint válaszd ki, hogy mit használsz. A szérum, ampulla nem helyettesíti, hanem kiegészíti a táplálást, hidratálást.


Ampulla

Ampulla


Szérum

Minden bőrtípusra

Érett bőrre

Problémás, zsíros bőrre

Érzékeny bőrre


Szemkörnyékápolás

Szemkörnyékápolás

A szemkörnyék az arc legérzékenyebb területe, itt 5-10-szer vékonyabb a bőr és alig van faggyúmirigy és zsírszövet. Különös odafigyelést igényel, a napi rutint (esti- és reggeli) terjeszd ki a szemkörnyék célzott ápolására is. A szemránckrémhasználatról a Mikor kezdjek el szemránckrémet használni? blogcikkemben is olvashatsz.


Nappali táplálás, hidratálás

Nappali táplálás, hidratálás

A reggeli bőrápolási rutin utolsó lépése a bőrtípusnak megfelelő tápláló, hidratáló nappali krém felvitele.

Figyelj a fényvédelemre, ha nappali krémed nem tartalmaz fényvédőt, szükség esetén alkalmazz fényvédő krémet is (nappali arcápolód alá).


Bőrvédelem


Éjszakai táplálás, hidratálás

Éjszakai táplálás

Éjszaka különösen hatékony a bőr regenerálódása, használj a bőrtípusodnak, bőröd aktuális igényeinek megfelelő éjszakai krémet vagy szérumot az esti alapos tisztítást követően.


Célzott ápolás bőrproblémákra

Problémák és célzott ápolás

A bőrtípusra jellemző sajátosságokon túl gyakori eset, hogy bőrünkön különféle problémákat tapasztalunk. Pl. aknés, pattanásos, rozáceás, zsírszegény, száraz, igénybevett, pigmentfoltos stb. A problémák kezelésére speciális termékeket iktass bőrápolási rutinodba, kúraszerűen vagy állandó jelleggel.


Férfi bőrápolás

Férfi bőr ápolása

A férfiak bőrápolásának egyszerűnek és hatékonynak kell lennie, ugyanakkor igazodnia kell a bőr igényeihez, mert a férfiak bőre jelentősen különbözik a nők bőrétől.

A MEN termékek együttesen olyan ápolást biztosítanak, amire a férfi bőrnek szüksége van, mindamellett a termékek egyszerűen használhatók.