A legújabb tudományos kutatások szerint génjeink nem teljesen előre meghatározottak, tevékenységünket is követik, az életstílus, a táplálkozás és különböző külső behatások meghatározzák ezeket. A tudósok ezt a jelenséget a genetikai anyag úgynevezett epigenetikai megváltoztatásával magyarázzák. A DNS-ben levő kémiai minták határozzák meg, hogy a gének milyen mértékben kapcsolódnak be- vagy ki. Negatív mintákat generálnak például a negatív környezeti hatások, a helytelen táplálkozási szokások, a fénykárosodás, a csökkent folyadék bevitel, a testmozgás hiánya, a túl kevés alvás, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás stb. Ezek mind a bőr- és a test sejtjeinek olyan genetikus megváltozását okozzák, amelyek a stressztényezők megszűnése után is megmaradnak.

Az epigenetikus szérum olyan anti-aging összetevőt tartalmaz, ami erősen csökkenti a külső hatások által okozott DNS károsodást és javítja a bőrsejtek vitalitását és stressztűrőképességét.

Az oligoszacharidokban gazdag orvosi körömvirág kivonat képes szabályozni kettőt az epigenetikus elváltozást vezérlő mechanizmusok közül. Ezek egyike a hisztonmódosítás (hisztonok kémiai átalakítása, a “szálak”, amelyek körül a DNS spirál áll), a másik a mikro-RNS (nagyon rövid nukleotidláncok, amelyek a génszabályozást ellenőrzik). Ezeken keresztül a termék lehetővé teszi a hibás epigenetikus kódolás korrigálását és segít a bőr öregedési folyamatának leküzdésében.

Az eredmény: a bőr jobban ellenáll az idő múlásának, fenntartja fiatalos sugárzását. 

Hatóanyagok

  • Epigenetikus összetevő: orvosi körömvirág (calendula officinalis) kivonat, gazdag oligoszacharidokban, csökkenti a bőr öregedés jeleit, javítja az öregedő bőr állapotát.
  • Hosszú-láncú hialuronsav: nedvességmegkötő réteget képez a bőr felszínén, kiegyenlíti a vízhiányt és csökkenti a száraz bőr okozta felületi ráncokat.
  • Rövid-láncú hialuronsav: mélyebben behatol az epidermális bőrrétegekbe, képes ott elraktározódni és belülről kifelé további feltöltő hatást fejt ki.
  • Szacharid-izomerát: természetes cukor alapú hidratáló, természetes kötést képez a bőr kreatinjával, ezért ‘nedvességmágnesnek’ is nevezik.

Bőrtípus

Minden bőrtípusra ajánlott.

Felhasználás

Használd a terméket minden reggel és este arctisztítást követően, gyengéden bemasszírozva a bőrbe. Ezután használd a szokásos nappali vagy éjszakai krémedet.

Bőrproblémák

Érett bőr, Minden bőrtípusra

Kozmetikumok

Janssen ampullák és szérumok, Janssen védelem káros környezeti hatások ellen

Termékcsoport

Arcápolás, Luxus Janssen bőrápolás

Bőrigény

Anti-aging

Érdekelhetnek még…