Kezdetben semmi szokatlan nincs abban, hogy a fizikai terhelés vagy az érzelmi stressz arcpírt okoz. Amikor azonban fokozott keringés vezet a véredények állandó feszüléséhez és a hajszálerek finom vörös vonalként láthatóvá válnak vagy rozácea alakul ki, különös gondoskodás szükséges. Az olyan tényezőket, amelyek súlyosbítják a rozáceát, ki kell küszöbölni vagy jelentősen csökkenteni. Ilyen pl. a hosszú ideig tartó napsugárzás (UV és infravörös sugárzás tágítja az ereket), a hirtelen hőmérsékletingadozások , a szélsőséges hőmérséklet (hideg, meleg), az erős fűszerek, forró italok, alkohol.

Mivel a rozáceára sokszor nemcsak ideiglenesen kitágult, hanem károsodott véredények jellemzőek, türelem és fegyelem szükséges a valóban hosszú távú siker eléréséhez. Pontosan ez az oka annak, hogy a Janssen Cosmetics a Sensitive Complex hatóanyagot használja a rosacea ellenes szérumban.

A készítmény hatásainak vizsgálata azt mutatta, hogy a kezdeti sikerek napi két használattal 14 napon át történő alkalmazást követően állandósulnak és a látható kapillárisok száma 20%-kal csökkent.

A termék ápoló koncentrátum, alkalmas napi használatra önmagában is a rozácea elleni küzdelem során. Az aktív részvétel a termék használatában nélkülözhetetlen, hogy egyértelműen érzékelhető legyen az ápolás sikere: Folyamatosan kell alkalmazni néhány hónapon, csak ez biztosítja a bőrpír és a duzzanatok észrevehető csökkenését.

Hatóanyagok
  • Sensitive komplex: magas hatóanyag tartalmú növényi kivonat ázsiai gázló, szúrós csodabogyó, körömvirág, vadgesztenye és édesgyökér növényekből, enyhíti az irritáció tüneteit (bőrpír, duzzanat, feszülés érzés)
  • Α-bisabolol: nyugtató hatású
  • Szacharid-izomerát: természetes cukorból kivont nedvességmegkötő; szorosan kötődik a bőrben lévő kreatinhoz és optimális bőrhidratációt biztosít a nagyon jó nedvességmegkötő képességének köszönhetően
  • Finom poliamid por: mattá teszi a bőrt és javítja a bőrérzést
  • Izosztearil-izosztearát: rövid nevén ISIS; biológiai alapanyag, mely erősíti a hidrolipid védőréteget szarurétegi lipid kohézió erősítésével és csökkenti a transzepidermális vízvesztését a bőrnek
  • Szkvalén: növényi alapú oliva olajból kivont, hasonló a bőr természetes lipidjeihez, könnyen beszívódik zsírosság érzés hátrahagyása nélkül, megelőzi a dehidratációt, bőrkisimító hatású

Kiszerelés

30 ml

Bőrtípus

Érzékeny, kipirosodott, rozáceára hajlamos bőrre ajánlott.

Felhasználás

Használd reggel és/vagy este. 2-3 pumpányi terméket oszlass el a megtisztított arcon. A termék maradéktalanul beszívódik a bőrbe. Ha a bőr nagyon száraz, használj utána ápoló krémet.